Νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Vs κινέζικα σημειώσατε….1

Νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Vs κινέζικα σημειώσατε….1

239
Νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Vs κινέζικα σημειώσατε….1

Νικητές στις παραγγελίες πλοίων αναδείχτηκαν τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία έναντι των κινεζικών «αντιπάλων» τους τους προηγούμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας δέχτηκαν περισσότερες παραγγελίες νεότευκτων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους συγκριτικά με τα κινέζικα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap βασιζόμενο σε στοιχεία της Clarkson.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, καθώς κατά το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία «κλήθηκαν» να κατασκευάσουν 115 πλοία Αντισταθμισμένης Ολικής Χωρητικότητας (CGT) 4,96 εκατ., αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 40% των παραγγελιών νεότευκτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Clarkson, τα τρία μεγαλύτερα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας-  Hyundai Heavy Industries Co., Samsung Heavy Industries Co. και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co- δέχτηκαν παραγγελίες πλοίων συμπεριλαμβανομένων αυτών VLCC και LNG πλοίων.

Αντιθέτως, σημειώνεται ότι τα κινεζικά ναυπηγεία δέχτηκαν παραγγελίες Αντισταθμισμένης Ολικής Χωρητικότητας (CGT) που άγγιξαν τα 4,39 εκατ. κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.