Οι σημερινές τάσεις και οι προοπτικές της παγκόσμιας ναυτιλίας στο 9ο ετήσιο...

Οι σημερινές τάσεις και οι προοπτικές της παγκόσμιας ναυτιλίας στο 9ο ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum

237
Οι σημερινές τάσεις και οι προοπτικές της παγκόσμιας ναυτιλίας στο 9ο ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum

Το 9ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum “Opportunities & Challenges”, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στο Divani Caravel Hotel σε συνεργασία με το NASDAQ και το New York Stock Exchange.

Η ελληνική ναυτιλία παραμένει σημαντική αποτελώντας πάνω από το 20 τοις εκατό του παγκόσμιου στόλου. Παρά τις ασταθείς αγορές και την οικονομική ύφεση, οι Έλληνες επαγγελματίες της ναυτιλίας προσαρμόζονται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες συνθήκες, αναζητώντας την ανάπτυξη καθώς και  καινούργιες ευκαιρίες.

Η ναυτιλία είναι η αρτηρία του παγκόσμιου εμπορίου μέσω της οποίας μεταφέρεται το 90% των εμπορευμάτων και η ελληνική ναυτιλία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνει παρουσίαση των σημερινών τάσεων και προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας στις κύριες αγορές βασικών προϊόντων, της ενέργειας και της ναυτιλίας. Θα συζητηθούν επίσης τα κρίσιμα ζητήματα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, συμπεριλαμβανομένων των γεωπολιτικών και διαρρυθμιστικών εξελίξεων, καθώς και η τεχνική και εμπορική διαχείριση του στόλου και η πρόσβαση σε κεφάλαια. Επίσης οι συζητήσεις θα εξετάσουν τους τρόπους χρηματοδότησης από τη τραπεζική αγορά, από τη κεφαλαιαγορά και από άλλους εναλλακτικούς μηχανισμούς και πηγές χρηματοδότησης.

Το “2018 Capital Link Greek Shipping Leadership Award” θα δοθεί στους αδελφούς Λασκαρίδη: κ.κ. Πάνο Λασκαρίδη Πρόεδρο, European Community Shipowners Associations, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Lavinia Corporation/Laskaridis Shipping Co. Ltd. και Αθανάσιο Λασκαρίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Lavinia Corporation, Lavinia Enterprises Limited and Laskaridis Shipping Company Ltd.

Το βραβείο απονέμεται ως αναγνώριση της μοναδικής και εκτεταμένης συμβολής τους στη Ναυτιλία και στην Ελλάδα. Η συνεισφορά τους είναι τεράστια στην ναυτιλιακή βιομηχανία η οποία επιτυγχάνεται τόσο μέσα από την πολυετή προσωπική τους συμβολή, όσο και από την συλλογική προσπάθεια όλης της οικογένειας.

Το Ετήσιο Capital Link Shipping Forum στο 9ο έτος διοργάνωσης του, ελκύει σταθερά πάνω από 1.200 συνέδρους και είναι γνωστό για την μεγάλη συμμετοχή από στελέχη εισηγμένων και ιδιωτικών ναυτιλιακών εταιρειών. Το συνέδριο απευθύνεται σε ένα υψηλού επιπέδου ακροατήριο εφοπλιστών, θεσμικών επενδυτών, αναλυτών, συμβούλων επενδύσεων, επενδυτικών και εμπορικών τραπεζιτών και χρηματιστών, διαχειριστών πλοίων, μεσιτών πλοίων, ναυλωτών, ασφαλιστών, εμπειρογνωμόνων Ναυτικής Τεχνολογίας, νηογνωμόνων, επενδυτών εμπορικών τραπεζών, αναλυτών, οικονομολόγων, δικηγόρων, οικονομικών συμβούλων και οικονομικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τα θέματα των Panels στο 9ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum είναι:

·   The Global Commodity, Energy & Shipping Markets

·   New Regulations & Compliance Affecting Shipping

·   Digitalization & Cybersecurity

·   Marine Digitalization and the Future of Risk

·   Navigating Chinese Port Inspections

·   Sanctions Compliance in an Uncertain World – A Guide for Shipowners, Charterers and Financiers

·   The Future of Shipping

·   Global Maritime Clusters – Competitive Advantages & Business Development Opportunities

·   Consolidation & M&A in Shipping

·   Bank Finance

·   New & Alternative Sources of Finance for Shipowners

·   Private Equity

·   Capital Markets

·   Industry Challenges & The Road Map Ahead

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στο συνέδριο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, πατώντας εδώ.

Φωτό: forums.capitallink.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.