Στα LNG carriers στρέφεται η Ινδονησία

Στα LNG carriers στρέφεται η Ινδονησία

69
Στα LNG carriers στρέφεται η Ινδονησία

H Pertamina International Shipping (PIS), θυγατρική της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Ινδονησίας, στοχεύει να επενδύσει έως $3 δισ. τα επόμενα πέντε έτη, προκειμένου να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τον στόλο της. Οι εν λόγω επενδύσεις εστιάζονται κυρίως στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, απόρροια των νέων συσχετισμών στο διεθνές εμπόριο ενέργειας.

Η PIS διαχειρίζεται 400 και πλέον πλοία, συμπεριλαμβανομένων τριών VLCCs και δύο VLGCs. Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας τόνισε πρόσφατα σε δημοσιογράφους ότι, με τις μεγάλης κλίμακας αυτές επενδύσεις, στόχος είναι η μείωση του μέσου όρου ηλικίας του στόλου στα 15 έτη από τα είκοσι που είναι σήμερα. Ο ίδιος ανέφερε πως, δεδομένου ότι τα ναυπηγεία είναι γεμάτα με παραγγελίες και άρα οι αξίες των νεότευκτων κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, η εναλλακτική της δευτερογενούς αγοράς φαντάζει ρεαλιστική, κυρίως για LNG carriers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.