Νέος κύκλος απεργιών κλονίζει τις εφοδιαστικές αλυσίδες

Νέος κύκλος απεργιών κλονίζει τις εφοδιαστικές αλυσίδες

47
Νέος κύκλος απεργιών κλονίζει τις εφοδιαστικές αλυσίδες

Απεργιακές κινητοποιήσεις εργατικών σωματείων οδηγών φορτηγών στη Νότια Κορέα, για δεύτερη φορά σε διάστημα έξι μηνών, απειλούν τις εφοδιαστικές αλυσίδες καυσίμων και άλλων σημαντικών προϊόντων για τη βιομηχανία της δέκατης ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου.

Με τα κόστη των καυσίμων σε ανοδική πορεία, οι οδηγοί φορτηγών ζητούν από την κυβέρνηση την καθιέρωση ενός ελαχίστου συστήματος πληρωμών γνωστό και ως «Safe Freight Rate», το οποίο επί του παρόντος λήγει στο τέλος του έτους.

Η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως προκειμένου το εν λόγω σύστημα να παραταθεί κατά τρία έτη, ωστόσο απέρριψε οποιοδήποτε άλλο αίτημα των εργατικών σωματείων.

Στις 16 απεργίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Νότια Κορέα και ξεκίνησαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, συμμετέχουν 22.000 εργαζόμενοι. Μία κινητοποίηση ξεκίνησε και στο λιμάνι Ulsan στο οποίο το σημαντικότερο εργοστάσιο της Hyundai Motor.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.