Ναυπηγεία Ελευσίνας: Με πλοίο της Star Bulk η νέα σελίδα

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Με πλοίο της Star Bulk η νέα σελίδα

1913
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Με πλοίο της Star Bulk η νέα σελίδα

Νέα εποχή ανατέλλει για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας με την Onex στο πηδάλιο και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ήδη να δείχνει έμπρακτα την υποστήριξή της στις ναυπηγοεπισκευαστικές δυνατότητες των ναυπηγείων.

Συγκεκριμένα, η Star Bulk με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Παππά έφερε για επισκευαστικές εργασίες το πλοίο Star Cleo πριν ουσιαστικά την επανέναρξη της λειτουργίας του ναυπηγείου. Σε επικοινωνία των Ναυτικών Χρονικών με την εταιρεία, τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι η Star Bulk «στηρίζει τις προσπάθειες αναβίωσης των ελληνικών ναυπηγείων στις οποίες επιθυμεί να βάλει το δικό της λιθαράκι». Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος επιλογής των τουρκικών ναυπηγείων όταν υπάρχει πλέον η επιλογή της ελληνικής βιομηχανίας, αναφέρθηκε.

Σε πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος του ομίλου Onex είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Πάμε να φτιάξουμε ένα ναυπηγείο στο οποίο θα μπορούμε να κάνουμε επισκευές τουλάχιστον 200 πλοίων όλων των τύπων τον χρόνο, με μεγάλο focus στα ενεργειακά και τις επισκευές στην εμπορική ναυτιλία».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.