Το λιμάνι του Αμβούργου, κόμβος πράσινης ενέργειας

Το λιμάνι του Αμβούργου, κόμβος πράσινης ενέργειας

72
Το λιμάνι του Αμβούργου, κόμβος πράσινης ενέργειας

Oι Air Products και Mabanaft, μέσω της θυγατρικής της Oiltanking Deutschland, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν τον πρώτο μεγάλης κλίμακας τερματικό εισαγωγής πράσινης ενέργειας της Γερμανίας στο λιμάνι του Αμβούργου.

Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός κόμβου εισαγωγής και διανομής πράσινης αμμωνίας στον γερμανικό λιμένα. Με στόχο την παροχή υδρογόνου στη Γερμανία το 2026, ο νέος τερματικός θα εγκατασταθεί στον υπάρχοντα τερματικό δεξαμενών της Mabanaft στο λιμάνι του Αμβούργου.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι πρόκειται για ένα στρατηγικό σημείο, που παρέχει πρόσβαση σε πράσινη αμμωνία από μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις παραγωγής πράσινου υδρογόνου που διαχειρίζονται η Air Products και οι εταίροι της. Στόχος είναι η μετατροπή της αμμωνίας σε πράσινο υδρογόνο μέσω των εγκαταστάσεων της Air Products στο Αμβούργο, πριν διανεμηθεί σε αγοραστές τοπικά αλλά και σε όλη τη βόρεια Γερμανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.