Η εξέλιξη των θαλάσσιων μεταφορών στο τραπέζι DNV – MPA

Η εξέλιξη των θαλάσσιων μεταφορών στο τραπέζι DNV – MPA

53
Η εξέλιξη των θαλάσσιων μεταφορών στο τραπέζι DNV – MPA

Ο νηογνώμονας DNV και η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) υπέγραψαν στo πλαίσιo του Singapore Norway Innovation Conference ένα τριετές μνημόνιο συνεργασίας, προκειμένου να συνεχίσουν τις κοινές τους προσπάθειες στο κομμάτι της απανθρακοποίησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού του ναυτιλιακού κλάδου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βασίζεται σε ένα αρχικό μνημόνιο συνεργασίας το οποίο συντάχθηκε για πρώτη φορά το 2014 και ανανεώθηκε το 2019, το οποίο καλύπτει μεταξύ άλλων βασικές αναδυόμενες τάσεις του ναυτιλιακού κλάδου όπως η αυτόνομη ναυσιπλοΐα, τα καύσιμα χαμηλής και μηδενικής περιεκτικότητας άνθρακα καθώς και οι πράσινες τεχνολογίες πλοίων.

Στo πλαίσιo της επερχόμενης συνεργασίας τους οι δύο εταίροι αναμένεται να αναλάβουν την υλοποίηση Κοινών Βιομηχανικών Έργων (JIP) στοχεύοντας στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων μέσω της επίτευξης μηδενικών καθαρών εκπομπών και της υιοθέτησης λύσεων ψηφιοποίησης. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της ψηφιοποίησης, ο DNV και η MPA πρόκειται να εργαστούν για την ευρύτερη υιοθέτηση των επιθεωρήσεων εξ’ αποστάσεως με τη χρήση των κατάλληλων τεχνολογιών, την τυποποίηση των επιχειρησιακών δεδομένων των πλοίων και τη χορήγηση των σχετικών σημάνσεων στα πλοία που χρησιμοποιούν έξυπνες τεχνολογίες ψηφιοποίησης.

Φωτό: Ravish Maqsood/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.