Πτώσης συνέχεια για τον BDI

Πτώσης συνέχεια για τον BDI

136
Πτώσης συνέχεια για τον BDI

Στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις αρχές Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε ο σχετικός δείκτης της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου BDI, με τις πτωτικές τάσεις στη ναυλαγορά των bulk carriers να εντείνονται. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.177 μονάδες, αφότου κατέγραψε πτώση 12 μονάδων, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδά του από τις 8 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, εκείνος των Panamaxes (BPI) σημείωσε πτώση 45 μονάδων και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδά του για περισσότερο από δέκα εβδομάδες. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών των Panamaxes μειώθηκε κατά $406 και ανήλθε σε $13.937. Όσον αφορά τον δείκτη των Supramaxes (BSI), εκείνος διαμορφώθηκε στις 1.164 μονάδες, αφότου κατέγραψε πτώση έξι μονάδων.

Από την άλλη, ο επιμέρους δείκτης των Capesizes (BCI) κατέγραψε άνοδο επτά μονάδων και διαμορφώθηκε στις 1.129 μονάδες. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κερδών των Capesizes ανήλθε σε $9.363.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.