Στα χέρια της Disney το ημιτελές κρουαζιερόπλοιο «Global Dream»

Στα χέρια της Disney το ημιτελές κρουαζιερόπλοιο «Global Dream»

239
Στα χέρια της Disney το ημιτελές κρουαζιερόπλοιο «Global Dream»

Στην απόκτηση του ημιτελούς κρουαζιερόπλοιου «Global Dream» προχώρησε η Disney Cruise Line, το οποίο ναυπηγείται από την MV Werften για λογαριασμό της Dream Cruises, θυγατρικής εταιρείας της Genting Hong Kong. Σύμφωνα με τη Disney Cruise Line, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του πλοίου υπέβαλε αίτηση πτώχευσης πρώτου ολοκληρωθεί η ναυπήγησή του, επιτρέποντάς της έτσι να εξασφαλίσει μια ανταγωνιστική τιμή για την αγορά του.

Η ολοκλήρωση της ναυπήγησης του πλοίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο ναυπηγείο Wismar στη Γερμανία. Εκτιμάται ότι το κρουαζιερόπλοιο των 208.000 gt θα διαθέτει χωρητικότητα 6.000 επιβατών, ενώ ορίζοντα παράδοσης αποτελεί το 2025. Μάλιστα, θα είναι ένα από τα πρώτα κρουαζιερόπλοια που θα αξιοποιούν πράσινη μεθανόλη για την πρόωσή τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Disney Cruise Line παρέλαβε επίσης το κρουαζιερόπλοιο Disney Wish, πρώτο πλοίο του στόλου της το οποίο τροφοδοτείται από καύσιμο LNG. Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά τριών κρουαζιερόπλοιων κατανάλωσης LNG που έχει παραγγείλει η εταιρεία και κατασκευάζονται από τη Meyer Werft, με τη ναυπήγηση των υπόλοιπων πλοίων της σειράς να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.