Η Νιγηρία κατασκευάζει την πρώτη μονάδα FLNG

Η Νιγηρία κατασκευάζει την πρώτη μονάδα FLNG

69
Η Νιγηρία κατασκευάζει την πρώτη μονάδα FLNG

H νιγηριανή εταιρεία UTM Offshore υπέγραψε συμφωνία με τις JGC Corporation, Technip Energies και KBR για την ανάπτυξη μιας πλωτής μονάδας LNG στη χώρα της Αφρικής.

Θα πρόκειται για την πρώτη πλωτή μονάδα LNG (FLNG) της Νιγηρίας, ενώ στην Αφρική λειτουργούν ακόμη δύο τέτοιες μονάδες: η Hili Episeyo στο Καμερούν και πολύ πρόσφατα η Coral Sul FLNG στη Μοζαμβίκη.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πετρελαϊκών Πόρων της Νιγηρίας, η εν λόγω εγκατάσταση θα συντελέσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων αερίου της χώρας με έναν βιώσιμο τρόπο, ενώ θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εγχώριου κλάδου της ενέργειας. Ο κλάδος φυσικού αερίου της Νιγηρίας αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως η έλλειψη επενδύσεων σε υποδομές και σε τεχνολογικές καινοτομίες. Συνεπώς, το πρώτο FLNG project είναι προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου η χώρα της Δυτικής Αφρικής να αναπτύξει, να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει τα πάνω από 209 τρισ. κυβικά πόδια (tcf) αποδεδειγμένων αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προ μηνών και εν μέσω σημαντικής αβεβαιότητας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, ο Μάθιου Μπάλντουιν, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ενεργειακού τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε ότι η ΕΕ στρέφεται στη Νιγηρία για την προμήθειά της με φυσικό αέριο. Άλλωστε, η ΕΕ εισάγει το 14% του υγροποιημένου φυσικού αερίου της (LNG) από τη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.