Επιστροφή της κρουαζιέρας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Επιστροφή της κρουαζιέρας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

48
Επιστροφή της κρουαζιέρας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου

Σε άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί σε κρουαζιερόπλοια που εκτελούν διεθνείς πλόες προχώρησε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου η Ιαπωνία, προκαλώντας αισιοδοξία για επάνοδο της αγοράς κρουαζιέρας στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, που θα προσφέρει ανάσα στην αποδυναμωμένη ιαπωνική τουριστική βιομηχανία.

Η απαγόρευση βρισκόταν σε ισχύ για περισσότερο από δυόμισι χρόνια, ένα από τα οριζόντια μέτρα που έλαβε η Ιαπωνία προς αναχαίτιση της πανδημίας, όπως αναφέρει το Associated Press.

«Η Ιαπωνία δέχεται εκ νέου διεθνή κρουαζιερόπλοια», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Τουρισμού της χώρας, Tetsuo Saito. «Θα δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει στους τουρίστες να απολαμβάνουν δίχως ανησυχία τις κρουαζιέρες τους στην Ιαπωνία».

Η επιστροφή της κρουαζιέρας στην Ιαπωνία λαμβάνει χώρα περισσότερο από ένα έτος μετά τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μάλιστα πρόσφατα, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, η χώρα άνοιξε ξανά τα σύνορά της για τους τουρίστες.

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπουν ότι όλα τα μέλη του πληρώματος οφείλουν να έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές, ενώ οι περισσότεροι επιβάτες τουλάχιστον δύο.

Να σημειωθεί ότι το 2019, πριν από την πανδημία, περισσότεροι από 2,15 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με κρουαζιερόπλοια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.