Ένα παγκόσμιο δίκτυο ανεφοδιασμού LNG στα σκαριά

Ένα παγκόσμιο δίκτυο ανεφοδιασμού LNG στα σκαριά

150
Ένα παγκόσμιο δίκτυο ανεφοδιασμού LNG στα σκαριά

Στην ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου προσβλέπουν τόσο ευρωπαϊκές όσο και ασιατικές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, η Pavilion Energy της Σιγκαπούρης, η Gasum της Φινλανδίας και η CNOOC Gas & Power Group της Κίνας υπέγραψαν συμφωνία με στόχο την ανάπτυξη παγκόσμιου δικτύου παροχής καυσίμου LNG στα πλοία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η συμφωνία στοχεύει στην ενίσχυση του δικτύου παροχής LNG των συμμετεχουσών εταιρειών στο λιμάνι της Σιγκαπούρης, αλλά και σε λοιπά σημαντικά λιμάνια στη βορειοδυτική Ευρώπη και στην Κίνα.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι η μοναδική πρόσφατη του κινεζικού κολοσσού CNOOC. Ειδικότερα, η εταιρεία παρέλαβε το πρώτο κινεζικό πλοίο ανεφοδιασμού LNG. Πρόκειται για LNG carrier το οποίο είχε ναυπηγηθεί στην Κίνα το 2015 και μετασκευάστηκε φέτος. Η μεταφορική του ικανότητα είναι ίση με 30.000 κ.μ. και θα έχει τη δυνατότητα τροφοδοσίας καυσίμου ίση με 1.650 κ.μ. την ώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.