Εκτιμήσεις επί τα χείρω για την παγκόσμια οικονομία

Εκτιμήσεις επί τα χείρω για την παγκόσμια οικονομία

55
Εκτιμήσεις επί τα χείρω για την παγκόσμια οικονομία

Απαισιοδοξία επικρατεί αναφορικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας βραχυπρόθεσμα, γεγονός που οδηγεί αναλυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο να αναθεωρήσουν τις εκτιμήσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα Barclays προέβη σε αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2023, στο 1,7% έναντι 2,2% στην οποία είχε προβεί τον Σεπτέμβριο.

Η εν λόγω εξέλιξη συνιστά απότοκο των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η οικονομική δραστηριότητα με επίκεντρο τον πληθωρισμό και την πολιτική αύξησης των επιτοκίων που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες. Βάσει των εκτιμήσεων, το 2023 θα είναι το έτος με τη χαμηλότερη ανάπτυξη εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Μάλιστα, η Barclays εκτιμά ότι αρκετοί κλάδοι και βιομηχανίες δεν έχουν επί του παρόντος επηρεαστεί σημαντικά από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, γεγονός που θα αλλάξει το 2023.

Όσον αφορά τις επιμέρους οικονομίες, η τράπεζα εκτιμά ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα συρρικνωθεί κατά 0,1% το 2023, ενώ ότι η κινεζική οικονομία θα καταγράψει ανάπτυξη 3,8%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.