Νέες λιμενικές επενδύσεις στη δυτική Αφρική

Νέες λιμενικές επενδύσεις στη δυτική Αφρική

48
Νέες λιμενικές επενδύσεις στη δυτική Αφρική

Μετά από μια σειρά δοκιμών, ένας νέος τερματικός εμπορευματοκιβωτίων στο Abidjan της Ακτής Ελεφαντοστού εκκίνησε την εμπορική του λειτουργία στις αρχές Νοεμβρίου, με την παρουσία stakeholders της ευρύτερης ναυτιλίας.

Το πρώτο πλοίο που εξυπηρετήθηκε από τον τερματικό, τον οποίο θα διαχειρίζεται μια σύμπραξη των APM Terminals και Bolloré Ports, είναι το «CMA CGM Rossini», με χωρητικότητα 5.770 TEUs.

O δεύτερος τερματικός στο Abidjan θα δώσει νέα πνοή στις μεταφορές της Ακτής Ελεφαντοστού και της Δυτικής Αφρικής, καθώς θα διευκολύνει το εμπόριο των χωρών στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, η νέα εγκατάσταση, προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ, θα φέρει νέα δυναμική στον διάδρομο logistics μεταξύ Ακτής Ελεφαντοστού, Μπουρκίνα Φάσο και Μάλι.

Ο νέος τερματικός εκτείνεται σε μια περιοχή 37,5 εκταρίων, ενώ θα διαθέτει αποβάθρα 1.100 μ. και βάθος 16 μ. Η ετήσια δυναμικότητα του τερματικού θα είναι περί τα 1,5 εκατ. TEUs.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.