Λύση στο πρόβλημα των ναυτοδιδασκάλων στις ΑΕΝ

Λύση στο πρόβλημα των ναυτοδιδασκάλων στις ΑΕΝ

143
Λύση στο πρόβλημα των ναυτοδιδασκάλων στις ΑΕΝ

Θετική έκβαση και μόνιμη λύση δόθηκε από τον Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για το ζήτημα της έλλειψης ναυτοδιδασκάλων στις δημόσιες ΑΕΝ της χώρας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του δημάρχου Οινουσσών Γιώργου Δανιήλ.

Ως γνωστόν, οι πρόσφατες νομοθεσίες που αφορούν την περικοπή των συντάξεων σε εργαζόμενους που απασχολούνται επικουρικά στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οδήγησε αρκετούς ναυτοδιδασκάλους που δίδασκαν, ειδικά στις ΑΕΝ της περιφέρειας, να εγκαταλείψουν το εκπαιδευτικό τους έργο στις δημόσιες Ακαδημίες.

Σύμφωνα με τον κ. Δανιήλ, με αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης και άμεση προκήρυξη των κενών θέσεων, οι σπουδαστές αναπληρώνουν τις χαμένες διδακτικές ώρες και ολοκληρώνουν κανονικά το εξάμηνο.

Στη συνάντηση του δημάρχου με τον αρμόδιο υπουργό κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν το ακριτικό νησί των Οινουσσών: ο δήμαρχος Οινουσσών επιβεβαίωσε στον υπουργό ότι ο πρώτος διορισμός για τη Σχολή Σωστικών στο ακριτικό νησί είναι γεγονός, ενώ για τον εξοπλισμό θα αναζητηθεί η χρηματοδοτική στήριξη του ΕΣΠΑ.

Τέλος, η ακτοπλοϊκή επανασύνδεση του νησιού των Οινουσσών με τα μεγάλα πλοία είναι θέμα ελάχιστων ημερών. Κατά τον κ. Δανιήλ θα υπάρξει χρηματοδοτική στήριξη της Γεν. Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής για το έργο λειτουργίας των δικτύων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.