H Minerva Marine Inc. τιμά τους Χιώτες Ναυτικούς της

H Minerva Marine Inc. τιμά τους Χιώτες Ναυτικούς της

254
H Minerva Marine Inc. τιμά τους Χιώτες Ναυτικούς της

Η Minerva Marine Inc. τίμησε τη Χιώτικη ναυτική της οικογένεια σε δεξίωση που διοργάνωσε την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, στο ξενοδοχείο «Χανδρής» στη Χίο με την συμμετοχή του κ. Ανδρέα Μαρτίνου, του COO της εταιρίας κ. Σωκράτη Δημακόπουλου, του Marine Personnel Manager, καπτ. Αριστείδη Παϊδούση, του διευθυντή του Κέντρου Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης «ΑΘΗΝΑ» κ. Στυλιανού Βολάκη, του διευθυντή του γραφείου της εταιρίας στην Χίο, καπτ. Αυγουστίνου Καμπανέλλα, καθώς και πλήθους ναυτικών και στελεχών της Minerva Marine Inc. και των οικογενειών τους.

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης, ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου, κ. Παντελής Βατούσης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Χίου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Ιωάννης Μάργαρης, καθώς και ο Διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών Πλωτάρχης Λ.Σ. Δημήτριος Κλουμάσης.

(Α-Δ): κ. Σωκράτης Δημακόπουλος, CΟΟ και ο καπτ. Αριστείδης Παϊδούσης, Marine Personel Manager της Minerva Marine Inc. με στελέχη της εταιρείας
Ο κ. Σωκράτης Δημακόπουλος, CΟΟ και ο καπτ. Αριστείδης Παϊδούσης, Marine Personnel Manager της Minerva Marine Inc. με στελέχη της εταιρείας

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Ανδρέας Μαρτίνος εστιάστηκε στη συνεισφορά των Χιωτών αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού στην εξέλιξη της εταιρείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στη ζωή πολλοί είναι αθλητές αλλά λίγοι πρωταθλητές και η Χίος είναι πρωταθλήτρια στη ναυτιλία».

Ο κ. Σωκράτης Δημακόπουλος, CΟO της Minerva Marine Inc. αναφέρθηκε στον ισχυρό δεσμό της εταιρείας με τη ναυτική της οικογένεια, σημειώνοντας ότι για τις εταιρίες της Minerva (Minerva Marine με 57 δεξαμενόπλοια – πετρελαιοφόρα,  Minerva Dry με 12 φορτηγά πλοία και  Minerva Gas με 5 υπερσύγχρονα LNG Carriers, εκ των οποίων το ένα φέρει το όνομα της Χίου) ο δεσμός αυτός αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα αλλά και παράγοντα που συντελεί στην πρόοδο και εξέλιξη της εταιρίας.

Edited-657

Ο καπτ. Αριστείδης Παϊδούσης, Marine Personnel Manager της εταιρείας με καταγωγή από τη Χίο εστίασε στην σπουδαιότητα της Χίου ως ναυτοτόπου, αναφέροντας μάλιστα πως από την έναρξη της λειτουργίας του γραφείου της Minerva στη Χίο, όταν και η εταιρεία διέθετε μόλις 15 Χιώτες αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού, υπήρξε σημαντική αύξηση καθώς η εταιρεία αριθμεί σήμερα 215 ναυτικούς και 50 σπουδαστές από τη Χίο.

Ο κ. Στυλιανός Βολάκης αναφέρθηκε με τη σειρά του στη σημασία που δίνει η εταιρεία στην συνεχή εκπαίδευση των αξιωματικών της, γεγονός που την οδήγησε πριν από 3 χρόνια στην ίδρυση του ιδιόκτητου Κέντρου Ναυτικής Κατάρτισης και Εξέλιξης «ΑΘΗΝΑ». Ο Διευθυντής του «ΑΘΗΝΑ» επεσήμανε πως πρόκειται για ένα προηγμένο κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης των ναυτικών της Minerva, υπό το εμπνευσμένο μότο του ιδρυτή της κ. Μαρτίνου «Εκεί που οι ναυτικοί έρχονται πάντα πρώτοι».

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Παντελής Φύκαρης και Γιώργος Καψοκαβάδης, εκπροσωπώντας τους ναυτικούς της εταιρείας, μίλησαν με θερμά λόγια για την πορεία της Minerva και την εμπιστοσύνη που δείχνει στους Χιώτες πλοιάρχους και μηχανικούς της.

Φωτογραφίες: Patrida TV

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.