Οι πράσινες επενδύσεις της DP World

Οι πράσινες επενδύσεις της DP World

50
Οι πράσινες επενδύσεις της DP World

Σε νέες επενδύσεις με επίκεντρο το περιβάλλον θα προβεί η διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων DP World. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και CEO της DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, οι εν λόγω επενδύσεις ανέρχονται έως τα $500 εκατ. και έχουν ως στόχο τη μείωση των εκπομπών CO₂ κατά 700.000 τόνους τα επόμενα πέντε έτη. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μείωση 20% των εκπομπών έναντι του 2021.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της COP27 στην Αίγυπτο, με τον επικεφαλής της DP World να επαναλαμβάνει τη δέσμευση της εταιρείας στη βιωσιμότητα μέσω της συμμετοχής της στο Green Shipping Challenge (GSC). Ο Bin Sulayem υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο του θαλάσσιου εμπορίου στη συνδεσιμότητα και στην οικονομική ανάπτυξη, τονίζοντας όμως ότι η ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου έχει συνέπειες.

Στα πλάνα της DP World περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των περιουσιακών στοιχείων με τη χρήση diesel σε ηλεκτροκίνητα, επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε εναλλακτικά καύσιμα.

Φωτό: Rafael De Campos/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.