Απώλειες τρισεκατομμυρίου για την κεφαλαιοποίηση της Amazon

Απώλειες τρισεκατομμυρίου για την κεφαλαιοποίηση της Amazon

109
Απώλειες τρισεκατομμυρίου για την κεφαλαιοποίηση της Amazon

Ένα αρνητικό ορόσημο σημείωσε πρόσφατα η εταιρεία-κολοσσός Amazon, καθώς πλέον αποτελεί την πρώτη εισηγμένη εταιρεία που καταγράφει πτώση της κεφαλαιοποίησής της κατά $1 τρισ. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, οι μετοχές της Amazon τελούσαν υπό διαπραγμάτευση στα $86,14 εκάστη, γεγονός που οδήγησε την κεφαλαιοποίησή της να διαμορφωθεί στα περίπου $879 δισ.

Τα εν λόγω επίπεδα είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα του Ιουλίου του 2021, οπότε και η κεφαλαιοποίηση της Amazon είχε σχεδόν αγγίξει τα $1,9 τρισ. Μάλιστα, εντός του έτους, η μετοχή της εταιρείας έχει απολέσει περίπου το 48% της αξίας της.

Η κεφαλαιοποίηση της Amazon έπεσε υπό το φράγμα του $1 τρισ. την 1η Νοεμβρίου, κάποιες ημέρες αφότου τα οικονομικά της αποτελέσματα προκάλεσαν ανησυχία στους επενδυτές. Επιπλέον, οι εκτιμήσεις της εταιρείας για την πορεία του δ’ τριμήνου κάνουν λόγο για τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε επίπεδα τριμήνου στην ιστορία της.

Η Amazon δεν είναι η μόνη εταιρεία-κολοσσός που αντιμετωπίζει χρηματοοικονομικούς πονοκεφάλους. Οι κορυφαίες πέντε εταιρείες τεχνολογίας, σε όρους εσόδων, στις ΗΠΑ έχουν απολέσει περίπου $4 τρισ. από την αθροιστική τους κεφαλαιοποίηση εντός του έτους.

Η πτώση της κεφαλαιοποίησης της Amazon έχει επηρεάσει και την περιουσία του Jeff Bezos. Η περιουσία του τέταρτου πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη εκτιμάται πλέον στα $113 δισ. έναντι $192,5 δισ. στις αρχές του έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.