Βελτίωσης συνέχεια στις αφίξεις containerships

Βελτίωσης συνέχεια στις αφίξεις containerships

58
Βελτίωσης συνέχεια στις αφίξεις containerships

Η Sea-Intelligence εξέδωσε την έκθεση «Global Liner Performance» (GLP) για τον μήνα Σεπτέμβριο, η οποία περιλαμβάνει την αξιοπιστία των εταιρειών τακτικών γραμμών, που εκφράζεται σε όρους τήρησης του χρονοδιαγράμματος των containerships που διαχειρίζονται.

Η έκθεση λαμβάνει υπόψη δεδομένα για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος 60+ liner εταιρειών σε 34 τακτικές γραμμές. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση, το επίπεδο αξιοπιστίας των εταιρειών διαχείρισης containerships υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 45,5% από το 46,2% του Αυγούστου. Παρά την οριακή αυτή πτώση, υπάρχει σαφής βελτίωση συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2022, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 30%.

Την ίδια ώρα, η μέση καθυστέρηση για τις αφίξεις των αργοπορημένων πλοίων συνεχίζει να μειώνεται από τις αρχές του έτους και τον Σεπτέμβριο έπεσε στις 5,81 ημέρες. Πρόκειται για τον δεύτερο διαδοχικό μήνα από τον Απρίλιο του 2021 κατά τον οποίο η μέση καθυστέρηση υποχωρεί κάτω από τις έξι ημέρες.

Τηρώντας το χρονοδιάγραμμά της κατά 53,2%, η Maersk αναδείχθηκε για ακόμα έναν μήνα η πιο «αξιόπιστη» liner εταιρεία, ενώ ακολούθησε η CMA CGM με 45,5%. Τις χαμηλότερες επιδόσεις κατέγραψε η Yang Ming, με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος να μην ξεπερνά το 35,1%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.