Diana Shipping: Επιπλέον ένα Ultramax στον στόλο

Diana Shipping: Επιπλέον ένα Ultramax στον στόλο

276
Diana Shipping: Επιπλέον ένα Ultramax στον στόλο
Φωτό αρχείου: Diana Shipping

Την απόκτηση επιπλέον ενός bulk carrier ανακοίνωσε η, εισηγμένη στο Xρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Diana Shipping την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέλαβε το DSI Polaris, bulk carrier τύπου Ultramax, το οποίο είχε ναυπηγηθεί το 2018 και διαθέτει χωρητικότητα 60.404 dwt.

Πλέον, ο υπό διαχείριση στόλος της Diana Shipping αριθμεί 38 bulk carriers, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι τύπου Newcastlemax, τα 11 τύπου Capesize, τα πέντε τύπου Post-Panamax, τα έξι τύπου Kamsarmax, τα οκτώ τύπου Panamax και τα τέσσερα τύπου Ultramax. Η συνολική χωρητικότητα του στόλου ισούται με 4,6 εκατ. dwt και ο σταθμισμένος μέσος όρος ηλικίας ισούται με 10,23 έτη.

Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει να παραλάβει επιπλέον πέντε Ultramax bulk carriers εντός του έτους, στο πλαίσιο συμφωνίας για την απόκτηση συνολικά εννέα Ultramaxes η οποία επετεύχθη τον Αύγουστο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εταιρεία, στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, παρέλαβε το DSI Phoenix.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.