Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στην Ινδονησία: Πότε αναμένεται η αποκόλληση;

Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στην Ινδονησία: Πότε αναμένεται η αποκόλληση;

370
Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στην Ινδονησία: Πότε αναμένεται η αποκόλληση;

Στις 26 Οκτωβρίου, το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου «Young Yong» προσάραξε στα ανοιχτά των νησιών Ριάου στην Ινδονησία, εγείροντας ανησυχίες για το θαλάσσιο περιβάλλον, δεδομένου μάλιστα ότι είναι σχεδόν πλήρως έμφορτο.

Το δεξαμενόπλοιο παραμένει ακόμη εκεί, ενώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNA, ινδονησιακές αρχές επισήμαναν πως οι διαδικασίες αποκόλλησης του πλοίου αναμένεται να διαρκέσουν έως και έναν μήνα.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που η διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου θα είναι τόσο χρονοβόρα είναι το γεγονός ότι, στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, τον πυθμένα της θάλασσας διατρέχουν αγωγοί φυσικού αερίου, περιπλέκοντας τις διαδικασίες για λόγους ασφαλείας. Επί του παρόντος, δεν έχουν παρατηρηθεί διαρροές.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το «Young Yong» είναι ένα από τα έντεκα δεξαμενόπλοια που έχουν στοχοποιηθεί από τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών επέβαλε κυρώσεις σε ένα διεθνές δίκτυο λαθρεμπορίου πετρελαίου, το οποίο υποστηρίζει οικονομικά τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης.

Φωτό: Ministry of Transportation Republic of Indonesia

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.