Η Ινδία, οδηγός της παγκόσμιας ζήτησης χάλυβα

Η Ινδία, οδηγός της παγκόσμιας ζήτησης χάλυβα

45
Η Ινδία, οδηγός της παγκόσμιας ζήτησης χάλυβα

H ινδική ζήτηση αποτελεί τον πρωταγωνιστή μεταξύ των κύριων αγορών χάλυβα, καθώς η εγχώρια κατανάλωσή της θα συνεχίσει να αυξάνεται τους επόμενους 12-15 μήνες, σύμφωνα με ανώτατα στελέχη της Moody’s Investors Service.

Η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα του κόσμου, κατέγραψε αύξηση 11,4% στην κατανάλωση χάλυβα το διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου, στους 65,5 εκατ. τόνους. Τους επόμενους μήνες, οδηγός της ζήτησης χάλυβα θα είναι οι επενδύσεις στις υποδομές ενόψει και των εθνικών εκλογών της Ινδίας το 2024.

Ωστόσο, οι σκόπελοι για την ινδική αγορά χάλυβα παραμένουν. Το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, οι τιμές χάλυβα υποχώρησαν σημαντικά, ενώ οι φόροι στις εξαγωγές συγκεκριμένων προϊόντων χάλυβα έπληξαν την κερδοφορία των χαλυβουργείων. Από τον Απρίλιο, όταν και εκκινεί το οικονομικό έτος στη χώρα, οι εξαγωγές χάλυβα κατέγραψαν μείωση άνω του 50%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.