Τιμή-ρεκόρ για παραγγελία LNG carrier

Τιμή-ρεκόρ για παραγγελία LNG carrier

555
Τιμή-ρεκόρ για παραγγελία LNG carrier

Νέα παραγγελία για τη ναυπήγηση LNG carrier εξασφάλισε το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), η αξία του οποίου ανέρχεται σε επίπεδα-ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η DSME θα ναυπηγήσει LNGC έναντι περίπου $252 εκατ., με ορίζοντα παράδοσης του πλοίου τα τέλη του 2026.

Οι αξίες των LNG carriers βρίσκονται σε άνοδο ανεξαρτήτως ηλικίας και μεγέθους. Σύμφωνα με την έκθεση Νοεμβρίου 2022 της VesselsValue, οι αξίες παραγγελίας LNG carrier κατέγραψαν άνοδο εντός του Οκτωβρίου, σε εύρος από 0,8-1,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι υψηλότερη άνοδος σημειώθηκε στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Η DSME αποτελεί κορυφαίο νοτιοκορεατικό ναυπηγείο και η κατασκευή LNG carriers αποτελεί σημαντικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου της. Άλλωστε, σε γενικότερο πλαίσιο, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας ειδικεύονται στην κατασκευή LNG carriers.

Εντός του έτους, η DSME έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για τη ναυπήγηση 37 LNG carriers, έξι containerships και μιας offshore μονάδας, έναντι αθροιστικά $10,14 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.