Ματαίωση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ματαίωση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

144
Ματαίωση του διαγωνισμού για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Επιβεβαιώθηκαν τελικά από τα πλέον επίσημα χείλη οι πληροφορίες που έκαναν λόγο περί ματαίωσης του διαγωνισμού για την πώληση του 67% του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε να μπορεί να παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ που έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει πλήρως όλες τις δυνατότητες του λιμανιού».

Η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ βρισκόταν στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών που είχαν κατατεθεί για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Προσφορές είχαν υποβάλλει τα εξής επενδυτικά σχήματα:

-Η κοινοπραξία Ιnternational Port Investments Alexandroupolis, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group- Euroports-Efa Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

-Η liberty Port Holdings Mονοπρόσωπη Α.Ε. (θυγατρική Quintana Infrastructure & Development).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.