Αδ. Γεωργιάδης: Η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι πολύ σημαντική

Αδ. Γεωργιάδης: Η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι πολύ σημαντική

72
Αδ. Γεωργιάδης: Η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι πολύ σημαντική

«Η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι ένα πολύ κρίσιμο θέμα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κατά σχετική ενημέρωση που πραγματοποίησε αναφορικά με την πορεία της Συμφωνίας Εξυγίανσης των Ναυπηγείων.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι πολύ σημαντική καθώς τα βάρη του ξεπερνούν τα 432 εκατ. ευρώ, αφορά 600 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται σε μια πολύ μεγάλη περιοχή, συνολικά τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας όπου και ένα τμήμα της έχει σχέση με τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το σύνολο των εργαζομένων, το 100% τους, ακόμα και εκείνοι που ήταν αρνητικοί, έχουν προσέλθει και υπογράψει το σχέδιο εξυγίανσης, σημειώνοντας πως «αυτό για μένα είναι μια μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στην επενδυτική προσπάθεια και πολύ σημαντικό για το δικαστήριο όπου θα δει μια τέτοια πρωτοφανή υποστήριξη από τους εργαζόμενους».

Σχετικά με τις ενστάσεις σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση του σχεδίου, που είχαν διατυπωθεί κατά τη συζήτηση και ψήφισή του στην Βουλή, ο υπουργός ανέφερε ότι «είμαι σε διαρκή επαφή με την DFC και την αμερικάνικη πρεσβεία». Ήδη υπάρχουν «οι εγκρίσεις και από το Legal Committee της DFC ότι η χρηματοδότηση είναι νόμιμη και την έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι χρηματοδότηση σύμφωνα με τα αμερικανικά συμφέροντα. Απομένει η συνεδρίαση του Investment Committee που αναμένεται περίπου στα τέλη Νοεμβρίου και την τελική έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της DFC που αναμένεται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων». Στις 14 Νοεμβρίου θα έρθει η αποστολή της DFC στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και ο υπουργός κάλεσε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παραβρεθούν στην επίσκεψη που θα γίνει στο ναυπηγείο.

Ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη τον επενδυτή, που αποφάσισε να δώσει «δώρο» Χριστουγέννων στους εργαζόμενους χωρίς να έχει υπάρξει η σχετική δικαστική απόφαση που θα εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης, λέγοντας ότι και «αυτό είναι ένα δείγμα του μεγέθους της δέσμευσης της εταιρείας ONΕX πάνω στο σχέδιο αυτό και της πίστης της εταιρείας ότι το σχέδιο αυτό θα πετύχει και θα προχωρήσει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.