Αδρανή LNGCs στην Ευρώπη εν αναμονή ανόδου των τιμών

Αδρανή LNGCs στην Ευρώπη εν αναμονή ανόδου των τιμών

167
Αδρανή LNGCs στην Ευρώπη εν αναμονή ανόδου των τιμών

Σε αλαλούμ παραμένει η αγορά ενέργειας, επιδρώντας σημαντικά και στη ναυτιλία, με πληθώρα πλοίων μεταφοράς LNG να παραμένουν ακινητοποιημένα ή να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα στην Ευρώπη. Δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι η εν λόγω εξέλιξη αντανακλά τις ισορροπίες των ημερών, καθώς οι έμποροι ενέργειας αναμένουν άνοδο των τιμών φυσικού αερίου, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στα ανοικτά της Ευρώπης ανέμεναν 30 LNG carriers, με τη συνολική αξία του φορτίου που μετέφεραν να εκτιμάται στα $2 δισ., σύμφωνα με δεδομένα της εταιρείας αναλύσεων Vortexa. Τους τελευταίους δύο μήνες, ο αριθμός LNGCs στα ευρωπαϊκά ύδατα έχει διπλασιαστεί.

Οι έμποροι ενέργειας αναμένουν την πτώση των θερμοκρασιών και την άνοδο της ζήτησης για το ορυκτό καύσιμο, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία τους από τα φορτία που βρίσκονται στα συγκεκριμένα πλοία. Μάλιστα, επιπλέον 30 πλοία ταξιδεύουν μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού και πρόκειται να εισέλθουν στον χορό αναμονής ενόψει του χειμώνα.

Παράλληλα, οι ευρωπαϊκοί χώροι αποθήκευσης στην Ευρώπη είναι γεμάτοι σε σημαντικό βαθμό, απότοκο των πρότερων κινήσεων αναπλήρωσης των αποθεμάτων και της διατήρησης των θερμοκρασιών σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά τη ναυλαγορά, η εν λόγω κατάσταση έχει ευνοϊκή επίδραση, καθώς η προσφορά των πλοίων μειώνεται και συνεπώς επηρεάζει την αγορά θαλάσσιας μεταφοράς LNG σε διεθνές επίπεδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.