H Carnival συνεχίζει να επενδύει σε συστήματα αερολίπανσης

H Carnival συνεχίζει να επενδύει σε συστήματα αερολίπανσης

72
H Carnival συνεχίζει να επενδύει σε συστήματα αερολίπανσης

Η Carnival Corporation, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία κρουαζιέρας, ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να επεκτείνει το πρόγραμμα εγκατάστασης συστημάτων αερολίπανσης σε τουλάχιστον δέκα επιπλέον πλοία του στόλου των εταιρειών του ομίλου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση των παραγόμενων εκπομπών των κρουαζιερόπλοιων του ομίλου, μειώνοντας την οπισθέλκουσα δύναμη κατά περίπου 5% ανά πλοίο.

Αυτή την περίοδο, η Carnival Corporation εγκαθιστά το σύστημα αερολίπανσης Silverstream® System ALS σε πέντε πλοία, ενώ η απόφαση για την επέκταση της χρήσης των συστημάτων αερολίπανσης σε περισσότερα πλοία του ομίλου βασίζεται στην επιτυχημένη δοκιμή τεσσάρων συστημάτων σε κρουαζιερόπλοια των εταιρειών AIDA Cruises και Princess Cruises.

Στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου σχεδίου βιωσιμότητας που έχει ορίσει, η Carnival Corporation παραμένει επικεντρωμένη στη δέσμευσή της να χαράξει μια πορεία προς την απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της. Η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση, μειώνοντας το ανθρακικό της αποτύπωμα, παρά τη σημαντική αύξηση του αριθμού των πλοίων του στόλου της, ενώ έχει ήδη πετύχει από το 2017 τον στόχο μείωσης της έντασης άνθρακα που είχε θέσει για το 2020. Παράλληλα, έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους βιωσιμότητας που έχει θέσει για το 2030 αλλά και τη φιλοδοξία της για την επίτευξη ανθρακικά ουδέτερων δραστηριοτήτων έως το 2050.

Φωτό: Alonso Reyes/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.