Η Ρωσία εκτός συμφωνίας για τα σιτηρά: Η επόμενη μέρα

Η Ρωσία εκτός συμφωνίας για τα σιτηρά: Η επόμενη μέρα

93
Η Ρωσία εκτός συμφωνίας για τα σιτηρά: Η επόμενη μέρα

Η Ουκρανία μπορεί να εξάγει έως 3,5 εκατ. τόνους αγροτικών προϊόντων μηνιαίως, σε περίπτωση που μπλοκαριστούν τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα, εκτίμησε η εταιρεία αναλύσεων APK-Inform, μετά την αναστολή της συμμετοχής της στη συμφωνία για τις εξαγωγές που ανακοίνωσε η Ρωσία.

Συγκεκριμένα, η Ουκρανία έχει τη δυνατότητα να εξάγει 1,5 εκατ. τόνους από τα μικρά λιμάνια στον Δούναβη και περίπου 1,7 εκατ. τόνους αγροτικών προϊόντων με τρένα μέσω των δυτικών συνόρων της, σημειώνει η APK-Inform.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η τελευταία εξήγε 6 εκατ. τόνους σιτηρών μηνιαίως. Τα λιμάνια του Δούναβη υπήρξαν καταλυτικά για τη μεταφορά εμπορευμάτων της Ουκρανίας πριν από τη συμφωνία του Ιουλίου και το ξεμπλοκάρισμα των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας. Ωστόσο, η επιτάχυνση των ροών από τα εν λόγω λιμάνια του Δούναβη αποτελεί ερωτηματικό, καθώς το capacity τους είναι περιορισμένο.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.