Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στα Στενά της Σιγκαπούρης (video)

  519
  Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στα Στενά της Σιγκαπούρης (video)

  Το δεξαμενόπλοιο YOUNG YONG σημαίας Τζιμπουτί προσάραξε στο Takong Kecil στα νησιά Riau της Ινδονησίας στα Στενά της Σιγκαπούρης στις 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (MPA). Το πλοίο είχε προορισμό τη Μοζαμβίκη.

  Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι πριν την προσάραξη το Κέντρο Ελέγχου Λιμενικών Επιχειρήσεων (POCC) της MPA εξέδωσε προειδοποίηση προς το δεξαμενόπλοιο μέσω του Συστήματος Πληροφοριών Κυκλοφορίας Πλοίων (VTIS) σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο προσάραξής του λόγω αβαθών υδάτων. Παράλληλα, σύμφωνα με την MPA, οι ινδονησιακές αρχές ενημερώθηκαν άμεσα μετά την προσάραξη του πλοίου.

  Οι ινδονησιακές αρχές ηγούνται των προσπαθειών επανεπίπλευσης του δεξαμενόπλοιου όπως επίσης και των προληπτικών ενεργειών για την αποφυγή πετρελαιοκηλίδας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την MPA, η ναυτιλιακή κίνηση δεν έχει επηρεαστεί, δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ενώ δεν έχει προκληθεί πετρελαιοκηλίδα στα ινδονησιακά ύδατα.

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.