Oι Νορβηγοί επενδύουν στα υβριδικά bulk carriers

Oι Νορβηγοί επενδύουν στα υβριδικά bulk carriers

206
Oι Νορβηγοί επενδύουν στα υβριδικά bulk carriers

Η νορβηγική ναυτιλιακή εταιρεία Hagland Shipping παρέλαβε το πρώτο από μια σειρά τριών υβριδικών φορτηγών πλοίων, τα οποία διαθέτουν συστήματα μπαταριών και ναυπηγήθηκαν από την ολλανδική Royal Bodewes.

Η τελετή παράδοσης του πρώτου πλοίου της σειράς, με την ονομασία «Hagland Pioneer», έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Royal Bodewes στην Ολλανδία στις 21 Οκτωβρίου, ενώ η παράδοση των υπόλοιπων πλοίων της σειράς είναι προγραμματισμένη για το 2023.

Τα χωρητικότητας 5.000 dwt και κατηγορίας γενικού φορτίου πλοία είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικό σύστημα διαχείρισης φορτίου, ενώ το σύστημα μπαταριών της EST-Floattech που διαθέτουν θα τους επιτρέπει να καλούν σε λιμάνια, παράγοντας μηδενικές εκπομπές.

Σύμφωνα με την Hagland, σε σύγκριση με τα παλαιότερα πλοία του στόλου της εταιρείας, το νεότευκτο «Hagland Pioneer» αναμένεται να προσφέρει μείωση των παραγόμενων εκπομπών CO₂ κατά περισσότερο από 40% και των εκπομπών οξειδίων του αζώτου κατά 90-95%.

Η ναυπήγηση των καινοτόμων υβριδικών πλοίων γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Hagland να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της, ενώ για την υπογραφή των συμβολαίων ναυπήγησης των εν λόγω πλοίων η εταιρεία έλαβε την υποστήριξη από την εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας ENOVA.

Φωτό: www.royalbodewes.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.