Η Cosco στο Αμβούργο: Το σήριαλ καλά κρατεί

Η Cosco στο Αμβούργο: Το σήριαλ καλά κρατεί

157
Η Cosco στο Αμβούργο: Το σήριαλ καλά κρατεί

To σήριαλ της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Αμβούργου συνεχίζεται. Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε την περασμένη άνοιξη την κυβέρνηση της Γερμανίας να μην αποδεχτεί την πρόταση του κινεζικού κολοσσού.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η Cosco έκανε πρόταση εξαγοράς του 35% τριών τερματικών στο λιμάνι του Αμβούργου. Οι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας είναι διχασμένες για την αποδοχή ή μη της πρότασης ενώ το Πεκίνο καλεί το Βερολίνο να μην πολιτικοποιεί το ζήτημα.

Η προθεσμία για την τελική απόφαση των αρμόδιων υπουργείων της Γερμανίας είναι η 31η Οκτωβρίου. Πάντως, η διαχειρίστρια εταιρεία των τερματικών HHLA φαίνεται καθησυχαστική τονίζοντας ότι η επένδυση της Cosco δεν συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Γερμανίας και ότι η Κίνα δεν θα αποκτήσει πρόσβαση σε στρατηγικής σημασίας τεχνογνωσία.

Φωτό: Jacob Meissner/ Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.