Τα τελευταία δεδομένα για τη ναυτική κίνηση

Τα τελευταία δεδομένα για τη ναυτική κίνηση

151
Τα τελευταία δεδομένα για τη ναυτική κίνηση

Ο δείκτης Neptune Declaration Crew Change Indicator για το γ’ τρίμηνο του 2022 καταδεικνύει ότι το ποσοστό των ναυτικών που παραμένουν στα πλοία πέραν των συμβάσεών τους μειώθηκε από το 4,2% στο 3,3% σε σχέση με τον Ιούλιο.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό των ναυτικών που βρίσκονται στα πλοία πάνω από 11 μήνες έμεινε σταθερό στο 0,3% από τον Μάιο του 2022. Τον Αύγουστο του 2021, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,3%. Παράλληλα, το ποσοστό των ναυτικών, σε σχέση με το συνολικό δείγμα, το οποίο έχει εμβολιαστεί αυξήθηκε από το 89,3% στο 92,8%.

Οι διαχειρίστριες εταιρείες που συμμετέχουν στην έρευνα καταγράφουν μια σταθερή κατάσταση από τον Ιούλιο σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις ναυτικών, παρά το γεγονός ότι η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί καθυστερήσεις στις μετακινήσεις. Η Κίνα αποτελεί το επίκεντρο των προκλήσεων λόγω των αυστηρών περιορισμών, ενώ ναυτικοί μη κινεζικής εθνικότητας δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αλλαγές πληρωμάτων στα λιμάνια της χώρας. Η Ιαπωνία επίσης διατηρεί κάποια αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ χώρες όπως η Βραζιλία αρνούνται την αποβίβαση μη εμβολιασμένων ναυτικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.