Δεξαμενόπλοια: Η ισχύς εν τη ενώσει για κολοσσούς της αγοράς

Δεξαμενόπλοια: Η ισχύς εν τη ενώσει για κολοσσούς της αγοράς

394
Δεξαμενόπλοια: Η ισχύς εν τη ενώσει για κολοσσούς της αγοράς

Tα βλέμματα της παγκόσμιας αγοράς δεξαμενόπλοιων μαγνητίζει η International Seaways, μετά τις πρόσφατες συμφωνίες που συνήψε.

Συγκεκριμένα, η Navig8 αποτελεί τον πιο πρόσφατο μέτοχο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας, καθώς απέκτησε το 5,12%, το οποίο αντιστοιχεί σε 2.510.498 μετοχές.

Νωρίτερα, ο Idan Ofer, μέσω της EPS Ventures, είχε αποκτήσει το 5,05% (2,475 εκατ. μετοχές) της International Seaways. Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Μάιο, η Famatown Finance, η οποία συνδέεται με τον Νορβηγό μεγιστάνα John Fredriksen, είχε εξαγοράσει έναντι $163 εκατ. το 16,6% (περίπου 8 εκατ. μετοχές) των μετοχών της International Seaways.

Τον Ιούλιο του 2021, οι International Seaways και Diamond S Shipping είχαν ανακοινώσει τη συγχώνευσή τους, δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία δεξαμενόπλοιων σε αριθμό πλοίων και την τρίτη μεγαλύτερη σε dwt εισηγμένη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.