Τουρκικό εμπάργκο στα κυπριακά πλοία: Σταθερή η στάση της ΕΕ

Τουρκικό εμπάργκο στα κυπριακά πλοία: Σταθερή η στάση της ΕΕ

309
Τουρκικό εμπάργκο στα κυπριακά πλοία: Σταθερή η στάση της ΕΕ

Σταθερή παραμένει η θέση της ΕΕ σε ό,τι αφορά το τουρκικό εμπάργκο στα πλοία κυπριακής σημαίας, όπως ανέφερε πρόσφατα στο Maritime Cyprus 2022 η Ευρωπαία Επίτροπος Adina Valean.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Κύπριο υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο και τον Κύπριο υφυπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη, η κ. Valean τόνισε ότι «στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου στο θέμα αυτό και χρησιμοποιούμε όλες τις ευκαιρίες διεθνώς για να το θίξουμε». Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολιτικοί σκόπελοι στην όλη κατάσταση και ότι η Επιτροπή, εδώ και πολύ καιρό, έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι το τουρκικό εμπάργκο αφορά και τις αερομεταφορές και πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι ανοιχτή για διαπραγματεύσεις ανά πάσα στιγμή.

Η κ. Valean στάθηκε επίσης στη σημασία της συνδεσιμότητας της Κύπρου με την υπόλοιπη Ευρώπη και χαιρέτισε την έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, από το 1987, οι τουρκικές αρχές εφαρμόζουν την απαγόρευση προσέγγισης πλοίων υπό κυπριακή σημαία σε τουρκικά λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.