United Maritime: Αγοραπωλησίες δεξαμενόπλοιων και ανανέωση του στόλου

United Maritime: Αγοραπωλησίες δεξαμενόπλοιων και ανανέωση του στόλου

549
United Maritime: Αγοραπωλησίες δεξαμενόπλοιων και ανανέωση του στόλου

H United Maritime Corporation, το spin-off της Seanergy Maritime με επικεφαλής τον κ. Σταμάτη Τσαντάνη, ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνίες για την πώληση δύο Aframax tankers και την παραλαβή δύο LR2 tankers, των οποίων η αγορά είχε επισημοποιηθεί με πρότερη ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η United Maritime προέβη σε δύο ξεχωριστές συμφωνίες για την πώληση των «M/T Bluesea» και «M/T Parosea», τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2006. Η παράδοση στους νέους ιδιοκτήτες αναμένεται στο δ’ τρίμηνο του έτους. Η τιμή πώλησης ανέρχεται σε $62,5 εκατ.

Από την άλλη, στον στόλο της εταιρείας προστέθηκε ένα LR2 product tanker, χωρητικότητας 109.000 dwt και ναυπηγημένο το 2008 από τη Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co. στην Κίνα, το οποίο μετονομάστηκε σε «M/T Minoansea». Η έτερη προσθήκη αφορά ένα LR2 product carrier χωρητικότητας 109.600 dwt, ναυπηγημένο επίσης το 2008 από την κινεζική Dalian Shipbuilding Industry. Το πλοίο μετονομάστηκε σε «Μ/Τ Epanastasea».

Το «M/T Epanastasea» βρίσκεται σε συμβόλαιο χρονοναύλωσης βραχυπρόθεσμης διάρκειας έναντι $26.500/ημέρα, το οποίο ολοκληρώνεται τον προσεχή Δεκέμβριο. Το «M/T Minoansea» δραστηριοποιείται στη spot αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.