Οι διαλύσεις κρουαζιερόπλοιων «σε έξαρση»

Οι διαλύσεις κρουαζιερόπλοιων «σε έξαρση»

153
Οι διαλύσεις κρουαζιερόπλοιων «σε έξαρση»

Εν μέσω της πανδημίας Covid-19, ο κλάδος της κρουαζιέρας ήταν από αυτούς που υπέστησαν τις σημαντικότερες ζημίες, καθώς για σχεδόν δύο χρόνια η αγορά βρισκόταν σε αδράνεια.

Σύμφωνα με δεδομένα του Cruise Industry News, οι επιδράσεις στην αγορά κρουαζιέρας συνεχίζονται, καθώς το 2022 αποτελεί έτος ρεκόρ για τις διαλύσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, σε δεκαπέντε ανέρχεται ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που έχουν πουληθεί προς διάλυση κατά τη διάρκεια του έτους.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μέρος της αυξητικής τάσης των διαλύσεων κρουαζιερόπλοιων κατά τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς από την έναρξη της πανδημίας, το 2020, τα πρώτα πλοία που οδηγήθηκαν σε διάλυση ήταν μόλις εννέα και το 2021 ο συνολικός αριθμός διαλύσεων για το έτος ανήλθε σε έντεκα, παρόλο που το 2019 είχε διαλυθεί μόλις ένα κρουαζιερόπλοιο.

Ωστόσο, η αυξημένη τάση στις διαλύσεις κρουαζιερόπλοιων ενδέχεται να μην οφείλεται μόνο στην πανδημία, καθώς οι περιβαλλοντικές πιέσεις που επικρατούν στην αγορά δημιουργούν την ανάγκη για νέα, φιλικότερα πλοία.

Φωτό: PAOLO ZEGGIO/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.