Σε ελεύθερη πτώση οι κινεζικές εισαγωγές σόγιας

Σε ελεύθερη πτώση οι κινεζικές εισαγωγές σόγιας

37
Σε ελεύθερη πτώση οι κινεζικές εισαγωγές σόγιας

Καθοδική διαφαίνεται η πορεία των εισαγωγών σόγιας της Κίνας, με τις χαμηλές προμήθειες για ζωοτροφές να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν traders στο Reuters, η Κίνα έχει παραλάβει εντός Οκτωβρίου σχεδόν 5 εκατ. τόνους σόγιας λιγότερους συγκριτικά με πέρυσι και ως εκ τούτου φαντάζει πιθανό σενάριο οι εν λόγω ροές να υποχωρήσουν σε χαμηλά δύο ετών.

Οι τιμές σόγιας για διατροφή στην Κίνα αναμένονται σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς η προσφορά δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση. Σύμφωνα με τελωνειακά δεδομένα της Κίνας, οι εισαγωγές σόγιας υποχώρησαν σε 5 εκατ. τόνους τον περασμένο Σεπτέμβριο και κατά 25% τον Αύγουστο, έναντι του 2021.

Οι μειωμένες εισαγωγές σόγιας από την Κίνα αποτελούν έναν μάλλον κακό οιωνό για τα bulk carriers, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα αποτελεί ρυθμιστή της αγοράς των dry και εισάγει περίπου το 60% του παγκοσμίως διακινούμενου όγκου σόγιας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.