Σε απεργιακό κλοιό το λιμάνι του Λίβερπουλ

Σε απεργιακό κλοιό το λιμάνι του Λίβερπουλ

58
Σε απεργιακό κλοιό το λιμάνι του Λίβερπουλ

Σε εξέλιξη βρίσκεται επταήμερη απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Λίβερπουλ, η οποία ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου, ενώ θολός παραμένει ο ορίζοντας επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των εργαζομένων και της διαχειρίστριας εταιρείας Peel Ports Ltd.

Πέραν του αιτήματος για αύξηση των μισθολογικών απολαβών λόγω του πληθωρισμού, ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι επιμένουν  στις απεργιακές κινητοποιήσεις είναι η πρόσφατη προειδοποίηση της εταιρείας πως πρόκειται να προβεί σε απολύσεις. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του Bloomberg, η Peel Ports προειδοποίησε πως πρόκειται να προβεί σε απολύσεις για το περισσότερο από το 15% των εργαζομένων λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Παράλληλα, δημοσίευμα του CNBC υπογραμμίζει ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα προσθέσουν στις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, τα φαινόμενα συμφόρησης δεν περιορίζονται αποκλειστικά στους λιμένες που επηρεάζονται άμεσα από τις απεργίες το τελευταίο διάστημα (Felixstowe, Liverpool). Η συμφόρηση καταγράφει άνοδο και σε λοιπά ευρωπαϊκά λιμάνια.

Φωτό: Tony Hodge/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.