Νορβηγικό μπλόκο στα ρωσικά αλιευτικά σκάφη

Νορβηγικό μπλόκο στα ρωσικά αλιευτικά σκάφη

44
Νορβηγικό μπλόκο στα ρωσικά αλιευτικά σκάφη

Η Νορβηγία πρόκειται να επιβάλει περιορισμούς στα ρωσικά αλιευτικά σκάφη που χρησιμοποιούν τα λιμάνια της χώρας, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας, μετά τις υποψίες για δολιοφθορά στον αγωγό Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα.

Όπως δήλωσε η Νορβηγίδα υπουργός Εξωτερικών, Anniken Huitfeldt, τα ρωσικά αλιευτικά σκάφη θα έχουν πρόσβαση μόνο σε τρία από τα λιμάνια της νορβηγικής παράκτιας ζώνης και θα πρέπει να υποβάλλονται σε ελέγχους ασφαλείας.

Η κ. Anniken Huitfeldt συμπλήρωσε πως θα επιτρέπεται μερική πρόσβαση των αλιευτικών σκαφών στα νορβηγικά λιμάνια, καθώς η από κοινού διαχείριση των αλιευτικών αποθεμάτων παραμένει σημαντική. Επιπλέον, η επιθεώρηση των σκαφών θα συμβάλει στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Τέλος, η υπουργός ανέφερε πως θα αρθεί η πλήρης απαγόρευση στα ρωσικά πλοία, ύστερα από αίτημα ειδικών ασφαλείας και πολιτικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος κατασκοπείας και δολιοφθοράς.

Φωτό: Freysteinn G. Jonsson/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.