Νέες λιμενικές επενδύσεις στην Ευρώπη

Νέες λιμενικές επενδύσεις στην Ευρώπη

70
Νέες λιμενικές επενδύσεις στην Ευρώπη

Σε επένδυση ύψους $330 εκατ. αναμένεται να προχωρήσει η Λιμενική Αρχή Αμβέρσας-Μπριζ και η PSA Antwerp, καθώς έδωσαν το πράσινο φως για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Europa Terminal, τα επόμενα εννέα χρόνια, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του μεγαλύτερου βελγικού λιμανιού.

Το βύθισμα των σκαφών που θα μπορούν να ελλιμενιστούν στη νέα προβλήτα, της οποίας το μήκος θα ανέλθει στα 1.200 μ., θα αυξηθεί στα 16 μ. από τα 13,5 μ. που ήταν έως τώρα.

Η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού θα συμβάλει επίσης στην ενεργειακή μετάβαση του λιμανιού, καθώς ο εξηλεκτρισμός και άλλες βελτιστοποιήσεις θα μειώσουν τις ανθρακικές εκπομπές κατά 50% ανά εμπορευματοκιβώτιο, ενώ οι ανεμογεννήτριες θα αυξήσουν το μερίδιο της ανανεώσιμης ενέργειας.

Οι εταιρείες στις οποίες έχει ανατεθεί το έργο είναι οι Artes-Roegiers, Artes-Depret, Herbosch-Kiere και Boskalis.

Τέλος, ο Jurgen De Wachter, General Manager της PSA Antwerp Container Business, δήλωσε πως η ανάπτυξη του Europa Terminal θα αποδείξει μελλοντικά τα επίπεδα υπηρεσιών του λιμανιού, μειώνοντας το ανθρακικό αποτύπωμα, βελτιώνοντας την ανθρώπινη ασφάλεια και ικανοποιώντας την αυξημένη ζήτηση για μεγαλύτερη λιμενική χωρητικότητα.

Φωτό: OLIVIER HOSLET/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.