Διαρροή σε αγωγό πετρελαίου στην Πολωνία

Διαρροή σε αγωγό πετρελαίου στην Πολωνία

91
Διαρροή σε αγωγό πετρελαίου στην Πολωνία

Διαρροή εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Οκτωβρίου στον αγωγό πετρελαίου της Ντρούζμπα, ο οποίος μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο πολωνικός φορέας διαχείρισης αγωγών PERN.

Σύμφωνα με την πολωνική εταιρεία, προς το παρόν τα αίτια της διαρροής παραμένουν άγνωστα. Αυτή εντοπίστηκε σε τομέα του αγωγού που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την πόλη Πλοκ στην κεντρική Πολωνία.

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού και άλλα στοιχεία της υποδομής της PERN λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με την εταιρεία.

“Σε αυτό το σημείο, όλες οι υπηρεσίες της PERN (τεχνική, επιχειρησιακή, πυροσβεστική υπηρεσία εντός των εγκαταστάσεων και υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας) λαμβάνουν μέτρα σύμφωνα με τους αλγόριθμους που προβλέπονται γι’αυτού του είδους την κατάσταση”, διευκρινίζει ο πολωνικός φορέας διαχείρισης αγωγών.

Η τσεχική εταιρεία διαχείρισης αγωγών δεν έχει διαπιστώσει αλλαγές στη ροή στην Τσεχία μέσω του πολωνικού αγωγού πετρελαίου Ντρούζμπα.

Η τσεχική εταιρεία διαχείρισης αγωγών πετρελαίου MERO δεν έχει διαπιστώσει αλλαγές στις ροές αργού πετρελαίου στην Τσεχική Δημοκρατία μέσω του πολωνικού αγωγού Ντρούζμπα, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.