BV 23rd Hellenic & Black Sea Committee: Ένας ανοικτός διάλογος με τους...

BV 23rd Hellenic & Black Sea Committee: Ένας ανοικτός διάλογος με τους ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας

59
BV 23rd Hellenic & Black Sea Committee: Ένας ανοικτός διάλογος με τους ηγέτες της ελληνικής ναυτιλίας

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε κανονιστικό, τεχνολογικό και λειτουργικό μέτωπο για τη ναυτιλία βρέθηκε στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του 23ου Hellenic and Black Sea Zone Committee του γαλλικού νηογνώμονα Bureau Veritas.

To Committee φιλοξενήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου Grand Resort Lagonissi από την κ. Παγιέτ Παλαιολόγου, αντιπρόεδρο του Bureau Veritas για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα και την Αδριατική Ζώνη. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο κ. Γιώργος Προκοπίου ενώ το παρών έδωσαν σημαντικοί εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας αλλά και στελέχη της διοίκησης του γαλλικού νηογνώμονα. Ο κ. Προκοπίου υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες και καλωσόρισε την κ. Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping ως νέο μέλος.

Κατά τη διάρκεια του forum παρουσιάστηκαν από τον κ. Didier Michaud-Daniel, CEO του Bureau Veritas και την κ. Hinda Gharbi, COO του BV οι τελευταίες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του γαλλικού νηογνώμονα.

Από τη μεριά του ο κ. Jan Dieleman, πρόεδρος της Cargill Ocean Transportation εστίασε στη βιωσιμότητα των θαλάσσιων μεταφορών από την πλευρά των ναυλωτών. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των stakeholders του κλάδου αλλά και την ανάγκη διαφάνειας προκειμένου να επιτευχθούν οι πράσινοι στόχοι της ναυτιλίας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι τοποθετήσεις του δρος Ιωάννη Κοκαράκη, Technology & Business Development Director του BV, του κ. Βασίλη Δημουλά, Technology & Innovation Manager του BV και της κ. Ελένης Λετόνη, Communications Sales & Marketing Coordinator του νηογνώμονα. Τέλος η κ. Παλαιολόγου τόνισε: «Έχουμε μακροχρόνιες και βαθιά ριζωμένες σχέσεις με την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία, γεγονός που αντικατοπτρίζει την εκτεταμένη παρουσία μας και την ισχυρή δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τους πλοιοκτήτες και τους διαχειριστές για τη μετάβαση του κλάδου. Ο ρόλος μας ως νηογνώμονας είναι να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και να φέρουμε κοντά τους ηγέτες του κλάδου προκειμένου να συζητούν προκλήσεις και πιθανές λύσεις που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους».

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.