Το μέλλον της Hyundai Merchant Marine στα χέρια ιδιωτών

Το μέλλον της Hyundai Merchant Marine στα χέρια ιδιωτών

146
Το μέλλον της Hyundai Merchant Marine στα χέρια ιδιωτών

Στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νοτιοκορεατικού κολοσσού των τακτικών γραμμών Hyundai Merchant Marine φαίνεται να στρέφει το βλέμμα της η Σεούλ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Yonhap, επικαλούμενο ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, η ιδιωτικοποίηση ή μη της εταιρείας θα κριθεί από τις επικρατούσες χρηματοοικονομικές συνιστώσες, μεταξύ άλλων την κατάσταση στις χρηματαγορές.

Το σενάριο ιδιωτικοποίησης της HMM αναδύθηκε πρόσφατα, με αφορμή τη θετική εικόνα της ναυλαγοράς των containerships. Τον περασμένο Αύγουστο, το αρμόδιο υπουργείο κατέστησε γνωστό πως προσβλέπει στη σταδιακή μείωση του μετοχικού μεριδίου που κατέχουν θεσμικοί επενδυτές στην εταιρεία.

Στο α’ εξάμηνο του έτους, η HMM κατέγραψε κέρδη $4,31 δισ., απόρροια της εξαιρετικής ναυλαγοράς. Παρά την υψηλή κερδοφορία, οι μετοχές της εταιρείας έχουν καταγράψει πτώση 40% εντός του τελευταίου έτους. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει της βλέψεις της Νότιας Κορέας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.