Smyrna di Levante: Ο αγιασμός του πλοίου που ενώνει Ευρώπη και Ασία

Smyrna di Levante: Ο αγιασμός του πλοίου που ενώνει Ευρώπη και Ασία

5345
Smyrna di Levante: Ο αγιασμός του πλοίου που ενώνει Ευρώπη και Ασία

Υπό εορταστικό κλίμα έλαβε χώρα ο αγιασμός του Smyrna di Levante την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην πύλη Ε1 του λιμένα του Πειραιά.

H τελετή αγιασμού πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, παρουσία μεταξύ άλλων του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδου, αλλά και του πρώην Επίτροπου της Ε.Ε. και πρώην υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο κ. Θεοδόσης, επικεφαλής της Levante Ferries και ο κ. Κατσαφάδος εξήραν τη σημαντικότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων υπογράμμισαν ότι συνιστά πολιτισμική σύνδεση μεταξύ δύο λαών και υπενθύμιση ότι εκείνα που μας ενώνουν υπερτερούν αριθμητικά εκείνων που μας χωρίζουν. Το γεγονός ότι συνδέει Ευρώπη και Ασία επιτρέπει όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά την ανταλλαγή «εικόνων, γεύσεων και αρωμάτων».

Ο κ. Θεοδόσης υπογράμμισε: «Η γέφυρα που χτίζει η Levante Ferries. θα φέρει τους δυο γειτονικούς λαούς πιο κοντά, θα γνωριστούν καλύτερα, επιφέροντας σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων του εμπορίου και του τουρισμού».

O Υποπλοίαρχος του Smyrna di Levante, Διονύσιος Κουβαράς
O Aνθυποπλοίαρχος του Smyrna di Levante, Διονύσιος Κουβαράς

Ο υφουπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Όπως είπε και οκ. Θεοδόσης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ευαίσθητες στιγμές τις οποίες ζούμε εμείς απλώνουμε χέρι φιλίας, εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε γέφυρες, γιατί οι λαοί δεν έχουν προβλήματα. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν».

Το Smyrna di Levante αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο του δρομολόγιο τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, αναχωρώντας από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Σμύρνη.

IMG_4675s

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.