Το Σιάτλ επενδύει στα ηλεκτρικά πορθμεία

Το Σιάτλ επενδύει στα ηλεκτρικά πορθμεία

60
Το Σιάτλ επενδύει στα ηλεκτρικά πορθμεία

Η σουηδική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών πορθμείων Candela Technology AB πρόκειται να κατασκευάσει πενήντα πρωτοποριακά υδροπτέρυγα ηλεκτρικά σκάφη, τα οποία θα εξυπηρετούν τις θαλάσσιες αστικές μεταφορές στην πόλη του Σιάτλ.

Tα κατηγορίας Candela P-12 σκάφη θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και θα έχουν μήκος 11,99 μ. και χωρητικότητα 30 καθήμενων επιβατών, με το μέγεθός τους να είναι κοντά σε εκείνο ενός λεωφορείου. Η Candela θα κατασκευάσει το πρώτο πλοίο της σειράς στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στο Rotebro της Στοκχόλμης, το οποίο στη συνέχεια θα παραλάβει η Περιφέρεια της Στοκχόλμης ,προκειμένου να το δοκιμάσει για μια περίοδο εννέα μηνών. Εφόσον το πλοίο ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της Περιφέρειας, σχεδιάζεται η σταδιακή αντικατάσταση περισσοτέρων από 70 πλοίων κατανάλωσης πετρελαίου με τα εν λόγω σκάφη, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στις θαλάσσιες μεταφορές προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι της πόλης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα P-12 Shuttles καταναλώνουν περίπου 3-4 kWh ανά ναυτικό μίλι, κατανάλωση που αντιστοιχεί στο ένα δέκατο εκείνης ενός συμβατικού πορθμείου και είναι συγκρίσιμη με εκείνη ενός τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικού-υβριδικού λεωφορείου. Η Candela οραματίζεται ένα δίκτυο μεταφορών στο οποίο τα P-12 Shuttles θα αντικαταστήσουν τα μεγαλύτερα επιβατηγά πλοία, αυξάνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων και μειώνοντας έτσι τον χρόνο αναμονής των επιβατών.

Φωτό: candela.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.