«Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια»: Ο ανθρώπινος παράγοντας στο επίκεντρο

«Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια»: Ο ανθρώπινος παράγοντας στο επίκεντρο

213
«Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια»: Ο ανθρώπινος παράγοντας στο επίκεντρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Μικρολίμανο η εκδήλωση με θέμα <Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια> από την Daskalakis congress & trv την Τετάρτη 5/10.

Κορυφαίοι καθηγητές Ιατρικής, Προέδροι επιστημονικών φορέων, στελέχη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων, με συντονιστές σπουδαίους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και των Ναυτικών Χρονικών παρουσίασαν στοιχεία για την ψυχική και σωματική υγεία των ναυτικών μας και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται καθώς και την σχετική επιμόρφωση των νέων.

Ο Διοικητής Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος κ. Παπαδάκης, ο Διοικητής ΑΕΝ Ασπροπύργου κ. Μανδαλάκης και ο CΕΟ Diaplous Maritime κ. Λαζαρίδης μίλησαν για την ασφάλεια στην πλοήγηση και την προστασία πληρωμάτων αλλά και το βαθμό σχετικής κατάρτισης των σπουδαστών μας. Συντονιστής ο κ. Θεοδωρόπουλος των Ναυτικών Χρονικών.

Το δεύτερο πάνελ στελέχωσαν ο κ. Μιχελόγκονας από τον όμιλο Αγγελικούση, ο κ. Κόντες από τη V.Ships και o επίτιμος Πρόεδρος Intercargo κ. Πλατσιδάκης υπό το συντονισμό του κ. Σκάλκου της ΕΡΤ. Η διαβίωση των πληρωμάτων, οι σημερινές δυσκολίες στελέχωσης των πλοίων από Έλληνες ήταν μερικά θέματα από που συζητήθηκαν.

Για τη διατροφή των ναυτιλομένων μίλησε ο Διδάκτωρ Χαροκόπειου και Καποδιστριακού κ. Γρηγοράκης, για τους καθημερινούς κινδύνους στα πλοία ο Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος Βιοιατρικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αττικής κ. Χανιώτης, για την ψυχική υγεία των ναυτικών ο Ψυχολόγος κ. Δαφνάς και για την πράσινη μετάβαση των πλοίων η Διδάσκουσα στα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο κ. Μαραντίδου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος ενώ χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Βουλευτής Πειραιώς κ. Μπουτσικάκης, ο Διοκητης Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Πάττας, ο Αρχιεπιστολέας Αρχηγείου Στόλου κ. Ντεγιάννης, η Γενική Γραμματέας HELMEPA – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νταϊφά, η Πρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Ζυγούρη, Εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΝ, ΕΒΕΠ.

Η ως ανωτέρω ετήσια εκδήλωση που εστιάζει στον ανθρώπινο παράγοντα στη ναυτιλία υποστηρίχτηκε από τον Όμιλο Αγγελικούση, τη Diaplous Maritime, τη V. Ships, την S.Daifas, την Blue Star, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Παν.Ομιλο Ιστιοπλοίας, το Γνήσιο, Εtanap-Samaria, Mεγαλακάκη, Τιτάκη,  Σημανδηράκη, Ιασώ-Χαμπάκη, τον Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.