Η διακίνηση εμπορευμάτων στους κινεζικούς λιμένες σε άνοδο

Η διακίνηση εμπορευμάτων στους κινεζικούς λιμένες σε άνοδο

43
Η διακίνηση εμπορευμάτων στους κινεζικούς λιμένες σε άνοδο

Αβεβαιότητα επικρατεί αναφορικά με το βραχυπρόθεσμο μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής προκαλεί ανησυχία στο επενδυτικό μέτωπο, ενώ επιδράσεις σοκ από μια επανάληψη της σκληρής πολιτικής του Πεκίνου ενάντια στην πανδημία σε περίπτωση νέας έξαρσης δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων αναφέρει ότι η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στα κινεζικά λιμάνια έχει καταγράψει ανοδική πορεία το 2022. Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2022 κατέγραψε ετήσια άνοδο 4,1%, καθώς διαμορφώθηκε στα 194,4 εκατ. TEUs.

Ωστόσο, την ίδια περίοδο, η μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τους κινεζικούς λιμένες ανήλθε σε 10,25 δισ. τόνους, μειωμένη κατά 0,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2021. Συνεπώς, η διακίνηση εμπορευμάτων δεν έχει καταγράψει ουσιαστική μεταβολή σε σύγκριση με το πανδημικό έτος του 2021.

Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν οφείλεται αποκλειστικά σε μακροοικονομικούς παράγοντες, καθώς οι πολιτικές αποφάσεις που έχει λάβει το Πεκίνο προς αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν επηρεάσει σημαντικά τις λειτουργίες των λιμένων και εντός του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.