Τρία νέα πλοία κατανάλωσης LNG στον στόλο της BHP

Τρία νέα πλοία κατανάλωσης LNG στον στόλο της BHP

122
Τρία νέα πλοία κατανάλωσης LNG στον στόλο της BHP

Ο όμιλος BHP αναμένεται να παραλάβει τρία επιπλέον bulk carriers, τα οποία θα αξιοποιούν το φυσικό αέριο ως καύσιμο, τους επόμενους έξι με εννέα μήνες. Η επένδυση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου της εταιρείας για τη μείωση των εκπομπών.

Νωρίτερα φέτος, η BHP παρέλαβε δύο πλοία, τα οποία αποτελούν τα πρώτα πλοία της εταιρείας που καταναλώνουν LNG. Όπως δήλωσε στο Reuters ο Head of Maritime Enterprise της BHP, Fergus Eley, υπάρχουν συμφωνίες με συγκεκριμένους όρους για τις προμήθειες LNG για τα πλοία, με σκοπό να μην επηρεαστεί η εταιρεία από την υψηλή μεταβλητότητα των τιμών, ενώ παράλληλα μελετώνται και οι δυνατότητες για τη χρήση βιοκαυσίμων. Επιπλέον, η BHP θα παραλάβει ακόμα τρία πλοία από την πλοιοκτήτρια Eastern Pacific Shipping έως τα μέσα του 2023.

Η BHP έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές βιοκαυσίμων, σύμφωνα με τον κ. Eley, ωστόσο oι περιορισμένες οικονομίες κλίμακας εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση για τη βιομηχανία. Τέλος, στην BHP προσβλέπουν στη μείωση των εκπομπών κατά 20% για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, χρησιμοποιώντας βιοκαύσιμα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.