Μεγάλη επένδυση της Hapag-Lloyd σε τερματικούς σταθμούς

Μεγάλη επένδυση της Hapag-Lloyd σε τερματικούς σταθμούς

112
Μεγάλη επένδυση της Hapag-Lloyd σε τερματικούς σταθμούς

Η Hapag-Lloyd AG και η SM SAAM S.A. προχώρησαν σε υπογραφή συμφωνίας, με την οποία η Hapag-Lloyd θα αποκτήσει το 100% των μετοχών της SAAM Ports S.A. και της SAAM Logistics και συνεπώς θα αναλάβει τη διαχείριση των τερματικών σταθμών και των υπηρεσιών logistics των εταιρειών. Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στο $1 δισ., ενώ σε αυτήν περιλαμβάνονται και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τις υπηρεσίες logistics.

H SM SAAM S.A., με έδρα τη Χιλή, διαχειρίζεται έως τώρα δέκα τερματικούς σταθμούς σε έξι χώρες της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και απασχολεί περίπου 4.000 υπαλλήλους. Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από τους εν λόγω τερματικούς διαμορφώθηκε σε περίπου 3,5 εκατ. TEUs το 2021.

Ο Rolf Habben Jansen, διευθύνων σύμβουλος της Hapag-Lloyd, δήλωσε πως η επένδυση σε υποδομές τερματικών σταθμών είναι στρατηγικής σημασίας για τη γερμανική εταιρεία, ενώ η Λατινική Αμερική είναι μια ισχυρή αγορά. Επιπλέον ανέφερε πως η απόκτηση των τερματικών σταθμών και των υπηρεσιών logistics της SM SAAM θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει τις δραστηριότητές της, δημιουργώντας ένα ελκυστικό χαρτοφυλάκιο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.