Νέα παραγγελία ύψους $2,8 δισ. της Petrobras

Νέα παραγγελία ύψους $2,8 δισ. της Petrobras

72
Νέα παραγγελία ύψους $2,8 δισ. της Petrobras

Στην αγορά ενέργειας επικεντρώνεται πρόσφατη νέα παραγγελία της βραζιλιάνικης πετρελαϊκής εταιρείας Petrobras. Ακολουθώντας πρότερη παραγγελία εντός του Αυγούστου του 2022, ο βραζιλιάνικος κολοσσός τοποθέτησε επιπλέον μία παραγγελία σε θυγατρική της Keppler Offshore and Marine για τη ναυπήγηση μιας πλωτής μονάδας παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO).

Η παραγγελία έχει ορίζοντα παράδοσης το α’ εξάμηνο του 2027 και συνολική αξία ύψους $2,8 δισ. Μετά την ολοκλήρωσή της, η FPSO θα συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πλωτές μονάδες παγκοσμίως. Άλλωστε, διαθέτει παραγωγική ικανότητα που αγγίζει τα 225.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα και αποθηκευτική ικανότητα που φτάνει τα 2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.

Όπως σημείωσε σε σχετική δήλωσή του ο CEO της Keppel O&M, κ. Chris Ong, η εν λόγω παραγγελία συνιστά την τρίτη που τοποθετεί η Petrobras στην εταιρεία για FPSO. Συνεπώς, αντανακλά την εμπιστοσύνη της εταιρείας στην Keppel.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Keppel αναμένεται να ολοκληρώσει τη ναυπήγηση μιας FPSO για λογαριασμό της Petrobras στο α’ εξάμηνο του 2026.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.